Ознака: дезинфекција

Итна дезинфекција, дезинсекција и дератизација: На системот!

Ниту инциденти, ниту бојкоти нема да решат ништо. Напротив, само го продлабочуваат проблемот, а на граѓаните не им носат ништо добро. Градот трпи непоправливи...

Извршена дезинфекција на градинките и училиштата во Битола

Екипите на ЈП „Комуналец“ утрово извршија вонредна дезинфекција пред сите градинки, основни и средни училишта и високо образовни институции, како и на автобуските постојки...

Лицето и опачината на средствата за дезинфекција

Колку се навистина ефикасни и безбедни средствата за дезинфекција на рацете, чија масовна употреба драстично се зголеми во периодов кога државата функционира под превезот...

Европската комисија почна со набавка на роботи за дезинфекција на болници

Европската комисија започна со набавка на 200 роботи за дезинфекција на болници во вредност од 12 милиони евра, кои ќе бидат доставени до болниците...

Дезинфекција на улиците низ Прилеп за заштита од ковид-19

Во Прилеп денеска продолжија активностите за заштита на здравјето на граѓаните од вирусот ковид-19. Согласно донесените одлуки на последниот состанок на Општинскиот кризен штаб,...

Кој врши контрола на исправноста на средствата за дезинфекција?

Во Македонија нема податоци дали некоја институција или надлежен орган вршат контроли на средствата за дезинфекција, кои се задолжително поставени на влезот во продавници,...

Општина Кисела Вода ќе врши дезинфекција на јавните површини

Оваа седмица, општина Кисела Вода на својата територија ќе стартува со активности за спречување на ширењето на вирусот ковид-19. Во петок, тим од обучени работници...

Општина Кисела Вода изврши дезинфекција на сите автобуски постојки

Во насока на зачувување на здравјето на граѓаните од вирусот Ковид-19, Општина Кисела Вода на својата територија вчера изврши дезинфекција на сите автобуски постојки. Во периодот...

Дезинфекција на детските игралишта во Скопје

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денес почнаа со миење и дезинфекција на реквизитите на неколку детски игралишта лоцирани во општините Чаир, Бутел, Центар и...

Дезинфекција на јавните површини

Охрид Во Охрид, по завршувањето на продолжениот викенд, почна дезинфекција на сите јавни површини во градот. Се дезинфицираа улиците во централното градско подрачје, градскиот кеј...