Ознака: дезинфекција

Петта дезинсекција, а комарците напаѓаат

Некои скопјани не престануваат да се жалат на каснувањата од комарци и поставуваат прашање со какво средство прскаше летово градот Скопје и колку е...

Ќе се дезинфицира стоматолошкиот клинички центар

Универзитетски стоматолошки клинички центар „Свети Пантелејмон“ во Скопје соопшти дека по откривањето бактеријата МРСА кај еден од вработените, кој е изолиран и не доаѓа...

И на кошниците за пазарење им треба дезинфекција

На секој што пазари, било во маалски или голем маркет, барем еднаш му се случило веднаш штом зграбил кошничка за пазарење да забележи дека...

На автобусите им треба дезинфекција

Хигиената во голем дел од автобусите вклучени во јавниот градски превоз не е на завидно ниво, особено во возилата на приватните превозници. Загрижува фактот...

Дезинфекција на контејнерите речиси невозможна мисија

Остатоци од храна, но и стари душеци, градежни материјали и шут често може да се забележат покрај контејнерите во многу скопски населби На почетокот на...

Дезинфицирани и заменети контејнери во пет општини во Скопје

Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ - Скопје во текот на изминатите неколку недели изврши перење и дезинфекција на контејнери во повеќе скопски општини. Во оваа...