Ознака: дезинфекција

Општина Кисела Вода врши дезинфекција во колективни станбени згради

Во Општина Кисела Вода од денес се врши дезинфекција на сите колективни станбени згради на оваа територија.   Мобилни тимови организирани од Општината денес вршат прскање...

Дезинфекција на објектите на АД за изградба и стопанисување со станбен...

АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката спроведува темелна, вонредна дезинфекција на 20 социјални згради...

Скопско- инфо

Општина Карпош и натаму дезинфицира Општина Карпош продолжува со интензивно одржување на јавната хигиена, миење и чистење на улиците, платоата и плоштадите, како и урбаната...

Масовна дезинфекција на битолските станбени згради

Согласно акцискиот план што го изготви oпштината Битола, денеска почна масовна дезинфекција на станбените единици во битолските населби. Денеска ЈП „Комуналец“ заедно со сите јавни...

Дезинфекција на сите возила на трите влеза во градот

Кавадарци За да се спречи ширењето на коронавирусот во Кавадарци, почна дезинфекцијата на сите возила на трите влезови во градот, на станбените згради, на урбаната...

Компаниите нудат на државата да откупи вински алкохол како средство за...

Компаниите што произведуваат вински алкохол ѝ понудиле на државата да го откупува и да го користи за медицински цели, како средство за дезинфекција. За...

Општина Бутел изврши дезинфекција на јавните површини

Изминатава недела Општина Бутел ги вклучи сите свои ресурси во спречувањето на ширењето со корона вирусот. Имено, заедно со сите општествено одговорни компании кои...

На некои површини коронавирусот се задржува и до 28 дена

Бидејќи ширењето на коронавирусот продолжува масовно, луѓето развиваат стравови од разни површини. Сега, насекаде низ светот, сите се обидуваме да отвораме врати со лактите,...

Општина Штип со мерки за спречување на ширење на коронавирусот

Во изминатите неколку денови, Општина Штип презеде конкретни мерки за спречување на ширењето на вирусот ковид-19. Спроведено е превентивно миење и дезинфицирање на улиците,...

ТАВ Македонија: Трипати дневно се врши дезинфекција на скопскиот аеродром

ТАВ Македонија како аеродромски оператор уверува дека се следат и почитуваат сите мерки воведени досега за превенција и спречување на ширењето на коронавирусот. - Површините...