Ознака: години

Како влијаат екраните на развојот на детето и кои се најкритичните...

Првите две години од животот на детето се сметаат најважни за развојот на мозокот. Денес децата речиси од раѓање се изложени на екрани, кои...

Повеќе од 3.500 загинати од гром за шест години во...

Експертите за клима од Бангладеш бараат поголема свесност за опасностите од гром, откако шест лица загинаа од гром во вторникот, со што вкупниот број...

Предлог-решенија за економијата во посткризните години

ЈАВНА ДИСКУСИЈА „НОВА ЕРА, НОВА НАДЕЖ“ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ФОНДАЦИЈАТА „ФРИДРИХ ЕБЕРТ“ Нов концепт на водење на економијата по соочувањето со најголемите здравствени, економски и...

Огинот може да ги изгори и оние што го потпалуваат со...

Крајно време е претставниците на меѓународната заедница, наместо само со еднонасочен притисок спрема Македонија, со потрошени и неправедни аргументи, да се зафатат со разумна...

Новата сезона почнува една недела подоцна од претходните неколку години

Вкупно 58-та сезона почнува со традиционалните велеслаломски трки во австриски Зелден (сезоната се отвора во тој скијачки центар веќе 30 години), во ноември се...

И словата за Словото треперат: Илинден, сто дваесет години подоцна

Во христијанската религија, молитвите заземаат централно место: молитвата е најсветото нешто во нашето постоење, разговор на човечката душа со Бога. Тоа што е воздухот...

Навики што можат да ви одземат 20 години од животот

Научниците идентификуваа осум нездрави животни навики, кои, доколку се променат, би можеле да доведат до тоа луѓето да живеат 20 години повеќе. Според студијата, недостигот...

Деновиве пред години

Сегашните препукувања околу заслугите за напредокот (или заостанувањето) од бившиот систем се продуктивни за да се реши дилемата – кој го создаде тоа што...

Две години

Две години Гоце Делчев го имаме ставено на маса - оваа содржајна мисла не е моја, неа ја има кажано член или претседателот на...

Прва фотомонографија и изложба за пандемиските години во Лазарополе

Безгрижното детство, чувството на слобода и моментите кога човекот станува дел од неа е изразено во првата фотомонографијата „Лазороска“, плод на острото око и...