Ознака: главниот град

На жителите во Белград им се препорачува да не излегуваат од...

Загадувањето претставува сериозен проблем за главниот град на Србија Алармантни вести доаѓаат од во главниот град на Србија, Белград, чии граѓани веќе подолг период го...

Терористички акт врз македонскиот јазик во срцето на главниот град

Остри реакции во јавноста предизвика неодамнешното провокативно однесување на присутните на настанот, кога обраќањето на водителката на македонски јазик беше проследено со громогласни свирежи,...

Вандализам е сепак наш секојдневен реализам

Најнов случај на насилно однесување и вандализам беше забележан пред неколку дена, кога надлежните од Град Скопје, во езерцето во Градскиот парк пронајдоа фрлени...

По состојбата на тоалетите се препознава како функционира метрополата

Оваа тема е една од најболните за главниот град. Скопје не може да се пофали со голем број јавни тоалети, а уште помалку и...

Нов сценски живот, нова возбуда во главниот град

Голем беше интересот на скопјани што поскоро да ги видат идејните решенија, кои завчера беа изложени на уличката пред бараките на Град Скопје. Граѓаните...