Ознака: ВМРО

Зошто победи ВМРО

Што беше ново на овие избори? Ново беше издигнувањето на Македонија како центар на светот, навраќањето на извориштето на македонското национално прашање и националниот...

Мицкоски и ВМРО пред вратите на пеколот

Да не си му во кожата на Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО–ДПМНЕ и неофицијален шеф на опозицијата во Република Македонија. Беспоштедниот притисок што му...

Симпозиум 129 години ВМРО: Со револуционерната идеологијата за силна Македонија

Револуционерната идеологија треба да ја јакне македонската држава и сите нејзини задачи и атрибути кои во денешно време се ставени под прашалник. Ова беше...

ВМРО-Титова – 30 години потоа

Веројатно задолжителната временска дистанца за евалуација на ликот и делото на харизматичниот маршал стигнала, и добро е и од оваа перспектива да се отвораат...

Мицкоски: Ни треба суштина, а не претстава во односите со Бугарија

Мојот впечаток е дека сето ова изгледа малку покултурно од тоа што беше за јавноста, но суштината е иста, дека секогаш кога ќе треба...

ВМРО во Бугарија на протест, повикува да не се отстапува од...

ВМРО организира мирен собир пред Претседателството, каде што се одржува Советодавниот совет за национална безбедност за европските интеграции на Македонија, пренесува бугарскиот медиум „Бгнес“. Од...

Анкета на ИСОС: Ако има избори за ВМРО-ДПМНЕ би гласале 21...

Анкетата била направена за потребите на ВМРО-ДПМНЕ, теренски во периодот од 2 до 20 декември 2021 година врз 1 023 испитаника ВМРО-ДПМНЕ е со водство...

Дрес код – ВМРО, СДСМ

Медиумите ја артикулираат и моделираат реалноста во согласност со своите принципи, создавајќи притоа жанрови и типологија што се исклучиво во функција на самите нив....

На денешен ден во 1921 година, „Напред“ ја соопшти веста за...

На 24 октомври 1921 година софискиот весник „Напред“ ја информираше бугарската јавност за убиството на министерот Александар Димитров. Според пишувањата на весникот, неговото убиство...

ВМРО Титова… СМД… БНД… ДПМНЕ И ТНТ

Идејата за насловот, на изглед идеалистичко романтичен, идеолошки контроверзен и со блага доза на парадокс... во суштина е реален одраз на потенцијалот од кој...