Ознака: височина

Човекот што направи револуција во скок во височина

Фосбери почнал да експериментира со грбната техника во училиште и, охрабрен од своите тренери, успеал да го усоврши овој стил уште додека бил во...

Двајца победници во иста дисциплина првпат по 109 години

Баршим од Катар и Тамбери од Италија прескокнаа по 2,37 метри и секој освои златен медал. Претходно на олимпискиот победнички подиум во атлетика заедно...

Хотел на 3.212 метри надморска височина

„Глечер хотел Граванд“ е највисокиот хотел во Европа, изграден на 3.212 метри надморска височина. Сместен е на врвот на една планина во Јужен Тирол,...