Ознака: „Вимблдон“

Почнува шахoвскиот „Вимблдон“

На турнирот ќе настапат младите таленти Гукеш, Еригаиси, Абдусаторов, Кејмер и Прагнананда, кои ќе ги одмерат силите со искусните врвни играчи, како што се...