Ознака: визија

Визијата ја имавме, операционализацијата потфрли

Кога нема придржување кон една долгорочна визионерска стратегија за државата или нацијата или, пак, доколку постоењето на такво нешто отсуствува и е ставено ад...

Луѓето со визија да ја градат иднината на нашата држава

Кога лидерите ќе ја утнат работата на почетокот одат на лидерски поправен испит? Лидерите подобро да се фокусираат што ќе сработат заеднички, да најдат заеднички...

Визијата на Жил Риме

ВО ПРЕСРЕТ НА 22-ТО СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ВО ФУДБАЛ ВО КАТАР (2) На „Конте Верде“, италијанскиот параброд, му беа потребни повеќе од две недели за да...

Европската стратегиска автономија повеќе не е табу-тема

Онаму каде што Франција гледа оправданост, другите стравуваат дека Европа ќе се сврти сама против себе, сметаат Џорџо Леали и Барбара Моенс од „Политико“ Украинската...

Како Европа ја вреднува работната сила од Балканот

Профитот на ЕУ над визијата за обединета Европа Изјавата на европски дипломат „зошто би ги внеле во ЕУ, кога на овој начин се поевтини како...

Аграрот во очај поради немањето визија

Тенденцијата на намалување на обработените земјоделски површини не е нова, објаснуваат инволвираните и истакнуваат дека таа нема да запре без добро осмислена и долгорочна...

Долгорочна визија или само декор за избори

Во колкава мера партиско-политичките програми се претвораат во реални јавни политики Во предизборниот период граѓаните беа сведоци на претставување на јавната сцена многу политичко-партиски програми....

Палмер во офанзива, Вашингтон без јасна визија

Нормализацијата на односите меѓу Белград и Приштина е еден од главните приоритети на САД, е оцената на заменик-помошникот на американскиот државен секретар и специјален...

Историска ревизија без визија

Рискантната промена на името не стана сигурна виза за влез во ЕУ, иако беше стопати ветувано и најавувано дека тоа е единствениот услов. Сега...

Животни со изострена ноќна визија

Бувовите се познати како ноќни птици, спијат во текот на денот, а се активни ноќе Повеќето ноќни животни имаат способност да гледаат добро во мрак,...