Ознака: Британскиот

Глобалните одгласи на британскиот колапс

Додека светските креатори на политики се собираат во Вашингтон на годишните состаноци на Меѓународниот монетарен фонд, постои историска љубопитност да се разгледа еден феномен....

Балканот во исчекување на британскиот бран од туристи!

Големите туристички земји на Балканот прават подготовки за привлекување поголем број гости по најавите од Велика Британија дека ќе го олесни режимот за патување...

Британскиот вид може да го одложи пописот

Поради корона-кризата и опасноста од ширење на вирусот, Хрватска најави дека ќе го одложи пописот на населението што требаше да се одржи од 1...