Ознака: безбедни земји

ЕУ не ја менува листата на безбедни земји за патување

Европската Унија оваа недела нема да го смени списокот на земји кои се безбедни за патување. ЕУ ќе дозволи засега да продолжат патувањата од...

„Глобал фајнанс“ ја смести Македонија меѓу последните на листата на безбедни...

Помеѓу 134 земји, Македонија се наоѓа на 125. место на најбезбедни земји во светот, според листата на магазинот „Глобал фајнанс“. Споредбено со балканските држави, зад...