Фото/Илустрација: Пиксабеј

Повеќе од 400 шумски пожари продолжуваат да беснеат во Канада во она што премиерот Џастин Трудо го оквалификува како – „најлошата сезона на шумски пожари“ во историјата.

Најмалку 150 активни пожари се регистрирани во провинцијата Квебек.

Според канадската национална база на податоци за пожари, до денеска се уништени над 3,8 милиони хектари канадска шума.