Една 33 жена, нејзиниот 12 годишен син и 15 годишен внук биле убиени денеска во бугарскиот град Самоков.

Убиецот, 52-годишен маж, побегнал од местото на настанот, а откако полицијата му се приближила, се самоубил.

Убиствата кои ја шокираа Бугарија биле извршени околу 13 часот и 45 минути, а се претпоставува дека мотивот е семејна расправија, јави новинската агенција БТА.