Обилни дождови изминатите денови во Саудиска Арабија предизвикаа поплави, во кои загинаа 30 луѓе.

Службите за спасување евакуираа речиси 4.000 луѓе од подрачјата зафатени од поплавите.

На социјалните мрежи објавени се снимки на кои се гледа дека поплавите направија море во пустината.