Холандскиот невролог д-р Џејкоб Џолиј во своето истражување се осврна на прашањето кои песни нè прават најсреќни и откри дека најсреќните песни се малку побрзи од просечните песни, напишани во дур, и зборуваат или за среќни настани или за тотални глупости. Џолиј ги собрал тие фактори во формулата за најсреќна песна и барал постојни хитови што одговараат на неговиот модел. Така настанала листата на десетте најсреќни песни.

1. „Don’t Stop Me Now“ (Квин)
2. „Dancing Queen“ (АББА)
3. „Good Vibrations“ (Бич бојс)
4. „Uptown Girl“ (Били Џоел)
5. „Eye of the Tiger“ (Срвајвер)
6. „I’m a Believer“ (Д Манкис)
7. „Girls Just Wanna Have Fun“
(Синди Лопер)
8. „Livin’ on a Prayer“ (Џон Бон Џови)
9. „I Will Survive“ (Глорија Гејнор)
10. „Walking on Sunshine“ (Катрина енд Д Вејвс)