Фото: Горан Анастасовски

Македонија има многу прекрасни места – национални паркови, големи недопрени планински масиви, извонредна природна убавина. Прекрасни снежни врвови, водопади, мали скриени планински цркви, традиционални селски куќи украсени со свежо цвеќе. Погледнете ги убавини на Македонија низ објективот на Горан Анастасовски. Секое место го поврзува со некоја приказна. Направивме избор од некои од неговите најдобри фотографии.