Има недостиг од наставници, велат не постои невработен математичар,
но една од најстарите науки не привлекува студенти

Благоја Петрушев: И да има невработен математичар или кој било, нема да го вработат додека не се зачлени во партијата што во моментот е на власт.


Зајкова и Мојсоски: Во криза, референдумот би удрил по џебот на граѓаните

Јагода Костовска: Ајде бе, божем полни ни се џебовите и ова ќе го надминеме,
ама после ова каде ќе одите вие…


Во болница во Словенија замениле мртов со жив пациент – цело раководство поднело оставка

Мирјана Трајановска: Тоа е одговорност и совест! И кога ќе згреши,
професионалец постапува како што треба! А кај нас им изгореа пациенти, помина речиси година, никој ништо! На кое дно сме ние!


Се шегувавме со краткото туширање, но ѓаволот ја однесе шегата, порача Бислимоски

Снежана Крстевска: Ова килажава на нервна база ли е стекната?!


Маричиќ: Не треба референдум, без разлика на исходот,опозицијата е против уставниизмени и против ЕУ

Митко Аштаров: Референдум треба да има и прашањето треба да гласи: Колку бифтек треба да изеде обичен граѓанин годишно, а колку треба дневно еден вол од власта?


МВР уништи околу десет тони одземени наркотички дроги

Зоран Велковски: Од ганџата може биогориво и медикаменти да се направат. Исто и од тешките дроги може да се извадат деривати за во медицината. Ама добро, ние сме богата држава.