Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25628)

Три најлоши тренда во уредувањето во 2022 година

Домување Дизајнерка на ентериер од студиото „Вајб интериорс“, која е многу популарна на Тикток, објави видео во кое објаснува кои, според неа, се трите најлоши...

МЕД организира меѓународен конгрес со 200 еколози

Од своето формирање во 1972 година, Македонското еколошко друштво ги обединува професионалните еколози од различни струки од Република Северна Македонија, со цел промовирање на...

Во Белгија, 55 судии доброволно ќе одат во затвор

Вкупно 55 судии и обвинители доброволци се однесени во затвор во околината на Брисел за да го искусат животот на затвореник два дена, соопшти...

Џеф Безос го загуби статусот на втор најбогат човек...

Џеф Безос го загуби статусот на втор најбогат човек во светот и падна на третото место, додека индискиот бизнис-магнат Гаутам Адани забрзано се искачува...

Европа се загрева побрзо од другите континенти

Експертите сѐ уште не ја утврдиле вистинската причина за оваа појава, но факт е дека топлотните бранови стануваат сѐ посилни и почести Топлотните бранови стануваат поинтензивни,...

Малерозен или среќен план на ЕУ од 13 точки

Доколку се разгледаат деловите од објавеното, од следната година (ако предлогот биде прифатен) Косово ќе го признаат петте земји на Европската Унија што се...

Неопходно е да се запре ценовното стампедо

Поскапувањата станаа секојдневна практика и речиси нема ден некој производ или услуга да не поскапи. Растот на цените никако не запира, ниту пак се...

Бугарски интелектуалци ја разобличуваат бугарската експанзионистичка политика кон Македонија

Повеќе историски извори потврдуваат дека кон крајот на 19 век, надворешната политика на бугарската држава се карактеризира со експанзионизам, што е особено карактеристично кон...

Мнозинството македонски граѓани се против францускиот предлог

Најновото истражување спроведено од фондацијата „Конрад Аденауер“, во рамките на публикацијата „30 години надворешна политика и одбрана“, покажува дека вкупно 57,1 отсто од граѓаните...

Малите и средните компании во стрмен удолен економски вител

Во Франција се зголемува бројот на компании што доброволно се затвораат, што е поттикнато од трошоците за енергија, недостигот од работна сила и од...