Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25628)

Т – топка, од рацете ти бега, ајде ако можеш, фати...

Мојата азбука: Гордана Симоновска-Момироска, авторка и хуманистка А за АВИОН Авионот голем на небото што лета облаците ги сече светот си го шета. Б за БАЛОН На сите родендени и мои и...

Леле, луѓе, што не направивме!

Македонија беше одлична, четврта, на Европското првенство во кошарка во 2011-та, на следното во 2013-та беше на 21-то место, во 2015-та исто така меѓу...

Родители бидете им добар пример на своите деца во стекнувањето...

Родителите се тие што ги учат децата на обврските, одговорностите, правилата и навиките. А со усвојувањето на работните навики и одговорности детето ја развива...

Владо Костов-Ваце, улица – монтажа, атракција

Пред повеќе од сто години, поточно во 1915 година, Казимир Малевич го наслика црниот квадрат, кој стана симбол и знак на светската авангардна уметност....

ВЕБ-КОМЕНТАРИ

Има недостиг од наставници, велат не постои невработен математичар, но една од најстарите науки не привлекува студенти Благоја Петрушев: И да има невработен математичар или кој...