Фото: Маја Јаневска-Илиева

Скандалот со државјанството на Онишченко е тежок удар и голема дамка, нагласи министерот за надворешни работи Бујар Османи, потенцирајќи дека земјата од него може да излезе посилна.

Тој, во интервјуто за ТВ „Телма“, посочи дека случајот со македонско државјанство на Украинецот Олександар Онишченко, кој е на црната листа на САД, не смее да се остави настрана.

– Не смееме ова да го оставиме настрана. Ова е дамка за нашата репутација, која што ја изградивме тешко сиви овие години, посебно во поседните години, потенцираше Османи.