Градоначалникот на Студеничани Азем Садику премина од редовите на Демократската партија на Албанците (ДПА) во Алијанса за Албанците. Ваквиот трансфер беше најавен од генералниот секретар на Алијанса, Арбен Таравари, преку објава на Фејсбук.

ДПА официјално остана без власт во ниту една општина, откако Садику премина во Алијанса за Албанците.