Фото: Архива

Претставници на ОМО Илинден – ПИРИН и ОМО Илинден положија венец и цвеќиња на споменикот на Гоце Делчев. Одбележувања беа организирани санданското село Делчево, во Благоевград, во Гоце Делчев и во Шумен.

Денес се одбележуваат 119 години од смртта на македонскиот револуционер, апостолот и срцето на револуционерна Македонија, кој загина на 4 мај, 1903 година.