Фото: МВР

Случајот со двојното убиство на 14-годишната Вања Ѓорчевска и 74-годишниот Панче Жежовски од аспект на Министерството за внатрешни работи е расчистен, изјави министерот Оливер Спасовски по презентацијата на проектот „Петарди не-безбедност пред се“ во Скопје. Тој одговараше на новинарско прашање дека уште вечерта кога беше уапсен првоосомничениот за двојното убиство, Љупчо Палевски, случајот е решен, а две недели подоцна нема обвинение и пред неколку дена пристигна обудикцискиот извештај.

-И тогаш кажав и сега повторувам дека случајот од аспект на Министерството за внатрешни работи е расчистен во целост, за сите други аспекти од истрагата ќе се обратите во Обвинителството и сите овие аспекти, којшто ве интересираат ќе ги добиете – рече Спасовски.

Министерот за внатрешни работи, Спасовски е дециден дека  случајот е комплетиран од страна на министерството, но доколку се процени да се прошире истрагата и да се добијат други барања и насоки од страна на Обвинителство, во тој случај како што вели Спасовски „МВР е тука да постапува“.