Фото: Царинска управа

Директорката на Царинската управа Славица Кутиров со соопштение до медиумите информира дека на денешната седница Владата на Република Северна Македонија ја прифатила нејзината оставка од функцијата директор на Царинската управа, поднесена од лични причини, а со цел понатамошен развој на нејзината професионална кариера на меѓународен план.

Стефан Богоев ја зема позицијата директор на Церинска управа

-Сакам да се заблагодарам на Владата и на премиерот Димитар Ковачевски за безрезервната поддршка во изминатите две години, што придонесе Царинската управа да прерасне во една од водечките професионални и технолошки напредни институции во државата.

На нејзиниот наследник му посакува успешна работа и, како што вели, уште подобри резултати.