Тетово е најазагаден град во Македонија утринава. Загаденоста во овој град изнесува 113 микрограм на метар кубен ПМ10 честички.

Веднаш по Тетово следи Битола, со 107 микрограм на метар кубен, а трета по загаденост е скопската општина Центар со 79 микрограм на метар кубен ПМ10 честички.