Крајот секогаш е нов почеток за некого

Домаќинот, предводен од Гарсија Парондо, покажа многу на овој шампионат. Во ситуација кога нивната антропологија е феноменална и физички се доминантни, покажаа дека со...

Огњан Циговски избран за претседател на Скијачката федерација на Македонија

Огњан Циговски e избран за претседател, а Јусуф Абдулаи за потпретседател на Скијачката федерација на Македонија (СФМ) од страна на девет клубови од вкупно...

Филип Анастасовски: „Лојал Фанс“ е моето семејство!

И кога ми беше најтешко, кога имав големи зравствени проблеми, Вардар ми беше во срцето. Го сакам воој клуб повеќе од себеси, вели Филип На...

Време е за промени

Светското првенство во ракомет е зад нас, македонската репрезентација постигна резултат што е далеку под она што го очекуваше пошироката јавност. Но за да...

Финансиите се фундамент на добриот план

Без разлика дали се финансирани преку општината, преку ваучер-системот или со нивна комбинација, клубовите треба да имаат предвид дека тоа се средства на даночните...

Како да произведеме квалитетен МКД-производ?

Сегмент што е многу суштински, тоа се луѓето што треба да ги „обликуваат“ нашите идни ракометари. Многу често последните петнаесетина години слушаме дека ракометна...

Не можам веќе да навивам за Партизан по говорот на омраза...

Навредливото однесување на навивачите на белградскиот клуб наиде на осуда Навивачката група „Гробари“ истакна транспарент со пораката „Група со српско име слави бугарски војник, мора...

Светскиот првак Магнус Карлсен ќе игра во Струга

Во машка конкуренција засега се пријавени 38 клуба, со вкупно 79 велемајстори, во женска конкуренција девет клуба, а седум шахистки се со највисоката шаховска...

Личната суета и его „го туркаат“ ракометот во ранг со одбојката

Иако е неблагодарно после војна генерали да изигруваме, во ситуација кога знаеме дека нивните пивоти и дузина разигрувачи на бековските позиции се најквалитетниот дел...

Децата во спортот – сигурна комбинација за здравје, среќа и за...

Спортувањето носи најголеми придобивки кај децата, почнувајќи од физичкото и од психолошкото здравје, сѐ до социјалниот аспект од животот. Спортот како телесна активност дополнително...