Долгоочекуваното прво издание на урбаниот фестивал „Андерфест“ ќе се одржи овој викенд, поточно на 5, 6 и 7 април во просториите на Јавна Соба, а влезот за сите настани е бесплатен.

На него ќе земат учество артисти кои ќе се претстават со своја авторска музика. Повеќе за настанот и настапите кликнете на официјалната страна на фестивалот АНДЕРФЕСТ.

Програма на фестивалот

ПЕТОК 05 април 2019
20:15-20:45 – Илузија
20:55-21: 25 – Sincrest
21:35-22:05 – Cruel
22:15-22:45 – Фуснота
22:55-23:25 – Këpurdhat
23:35-00:05 – Визија
00:15-00:45 – Каин

САБОТА 06 април 2019
15:50-16:15 – Beatrix Crew
16:25-16:55 – Credo
17:05-17:35 – Roma Rock School
17:45-18 – Јована Здравевска
18:10-18:15 – Марија Бабамова
18:15-18:20 – Каја Дукоска
18:20-18:25 – Деспина Спасовска
18:25-18:30 – Ени Анжич
18:30-18:35 – Ема Смилевска
18:35-18:40 – Ангел Јунтев
18:40-18:45 – Драгана Јовановска
18:45-18:50 – Мина Блажев
18:50-18:55 – Сара Гигова
18:55-19 – Марија Спасовска
19:15-19:45 – AleX & MazneX
19:55-20:25 – Vlado ‘Yo
20:35-21:05 – The Hood
21:10 – 21:25 – Тошо Филиповски – Македонска Рок Енциклопедија
21:35-22:05 – Reinconnected
22:15-22:45 – Misanthrope
22:55-23:25 – High Voltage
23:35-00:05 – Sound Waves
00:15-00:45 – Фосфен

НЕДЕЛА 06 април 2019
16:00-16:25 – Eat the Beat
16:30-17:10 – Гитара Пет
17:10-17:50 – Music House Band
18-18:30 – Replay
18:30-19:10 – Анастас Китановски
19:10-19:40 – Kenny the Heartist
19:40-20:10 – Orange Groove
20:10-20:45 – Bad Obsession
20:45-21:30 – Зулу 3.4
21:30-22:20 – Minstrell’s Gallery
22:20-23:00 – Soundedge
23-23:45 – The Mole Pack