На 15 април (среда) во 20.00 часот онлајн на Фејсбук и на Јутјуб каналите на виолинистката Пламенка Трајковска ќе биде одржан концерт со наслов „Виолина и филм“.

На концертот Трајковска во свој стил и низ мултимедијално online доживување ке ги оживее прекрасните музички теми од познатите филмови Кум, Џемс Бонд, Титаник, Пиратите од карибите и многу други теми. Концертот претставува вистинско музичко уживање на љубителите на филмската музика.