Ознака: топлани

Ќе продолжат да работат на гас топланите и поголемите производствени капацитети...

Топланите во Скопје и поголемите производствени капацитети ќе продолжат да работат на природен гас. Енергенсот ќе се набавува од бугарската компанија „Балкан Јутилитис“ за...

Топланите може да користат мазут како резерва само 10 дена и...

Топланите „Запад“ и „Исток“ во Скопје во случај на недостиг на главниот енергенс – гасот, може да користат мазут како резервен енергенс во период...

Морачанин: Топланите во Скопје да продолжат да работат на гас

Претседателката на ДОМ и пратеничка Маја Морачанин во интерес на здравјето на граѓаните, бара топланите во Скопје да продолжат да работат на гас. Морачанин, која...

Да не се доведеме во ситуација топланите да работат на дизел...

За нас е приоритет да не се доведеме во ситуација да користиме алтернативно гориво за топланите Исток и за Запад, а ако Скопје Север...

Не е одлучено на кој енергенс ќе работат топланите по 15...

Сѐ уште не е донесена одлука дали по 15 ноември топланите во Скопје ќе работат на природен гас или на дизел, потврди денеска министерот...

ЕСМ за ноември гас за топланите ќе набави од „Макпетрол“

АД ЕСМ ќе набави природен гас од „Макпетрол“ за топланите „Исток“ и „Запад“ за периодот од 1 до 15 ноември и за КОГЕЛ во...

ЕСМ добил комплетна понуда за гас само од „Макпетрол“, размислува дали...

На тендерот за набавка на природен гас, АД ЕСМ доби официјална понуда само од „Макпетрол“, која е со висока цена, поради што се размислува...

АД ЕСМ и АДОРА постигнаа договор за закуп на топланите

АД ЕСМ и АДОРА постигнаа договор за закуп на топланите во сопственост на АДОРА, кои ќе се користат од страна на АД ЕСМ во...