Ознака: Стојковска

Нова победа на Стојковска

ШАХ - ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ Македонската шахистка, ФИДЕ-мајсторот (ФМ) Моника Стојковска (2.057 рејтинг-поени, рангирана на 122-то место пред почетокот на турнирот), победи во четвртото...

Титулите за Станојоски и Стојковска

Бев свесен дека нема да биде лесно, оти имаше многу играчи со различен квалитет, вели Станојоски. Одбраната на титулата беше потешка од нејзиното освојување...