Ознака: „Спотифај“

„Спотифај“ и „Епл“ ги споделија најемитуваните песни во 2023 година

Двете најголеми платформи за стриминг, „Спотифај“ и „Епл мјузик“, кои заедно контролираат 44 отсто од глобалниот пазар за стриминг, ги споделија своите годишни листи...

„Спотифај“ го испочитува ултиматумот на Нил Јанг да не се пренесува...

Музиката на Нил Јанг е отстранета од стриминг-платформата „Спотифај“, откако пејачот-текстописец се спротивстави неговите песни да се пуштаат на истата платформа што го нуди...