Ознака: резолуција за Сребреница

Генералното собрание на ОН усвои резолуција за Денот на сеќавање на...

Генералното собрание на ОН денеска усвои резолуција со која 11 јули се прогласува за Меѓународен ден на сеќавање на геноцидот во Сребреница и се...

Генералното собрание на ОН денеска ќе гласа за резолуцијата за Денот...

Генералното собрание на Обединетите нации денеска ќе гласа за резолуција со која 11 јули ќе се прогласи за Меѓународен ден на сеќавање на геноцидот...

Вучиќ ги повика членките на ГС на ОН да не ја...

Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска на панел дискусија во седиштето на ОН во Њујорк, каде што зборуваа жртвите и сведоците на војната во Босна...