Ознака: највисоки

Температурите измерени во јули се највисоки во изминатите 120.000 години

Група научници што ги проучуваат климатските промени заклучија, споредувајќи ги температурните рекорди, дека температурите измерени овој месец биле највисоки во изминатите 120.000 години, а...