Ознака: „мерцедес“

Меркел се возеше во „ауди“, а Шолц во најскапиот „мерцедес“

Новиот германски канцелар, бидејќи има право да избира, одлучил неговото службено возило да биде од ергелата на „трикраката ѕвезда“ - суперблиндираниот „с 680 гард“ Ангела...