Ознака: Македонски филмови

Македонски филмови за почеток и за крај на „Синедејс“

Филмот „М“ на Вардан Тозија го отвора, а „Бизнисот на задоволството“ на Гоце Цветановски го затвора меѓународниот филмски фестивал, единствен домашен фестивал акредитиран од...

Македонски филмови во Југословенската кинотека во Белград

Од 6 до 15 јуни, во просториите на Југословенската кинотека во Белград се одржува јубилејното 25. издание на Фестивалот на нитратен филм. На фестивалот...