Ознака: „кракен“

Во Грција потврдени првите случаи на новиот ковид-сој „кракен“

Во Грција се потврдени шест случаи на новиот сој на коронавирусот ХББ.1.5, познат под името „кракен“. Според Националната организација за јавно здравје на Грција, сите...

Не се очекува пресврт со сојот „кракен“, нема потврден случај во...

Нема место за паника, досега во државава нема потврден случај на сојот на коронавирусот „кракен“, изјави за МИА Александар Петличковски, претседател на Комисијата за...

„Кракен“ е најзаразниот сој на коронавирусот што се шири низ светот

Новиот сој на коронавирусот – XББ. 1.5, со голема брзина се шири низ светот, а според податоците на Светската здравствена организација, тоа е најзаразниот...