Фото: Маја Јаневска-Илиева

Во Грција се потврдени шест случаи на новиот сој на коронавирусот ХББ.1.5, познат под името „кракен“.

Според Националната организација за јавно здравје на Грција, сите случаи, што воедно се и првите потврдени во земјата, се во областа Атика, поширокиот регион на Атина.