Ознака: крадат

Холанѓаните најмногу крадат интернет

Според податоците собрани од Глобалното истражување на потрошувачите на „Статиста“, 16 отсто од холандските испитаници рекле дека главно дома пристапуваат до интернет преку безжичната...

И кривично дело и грев на сторителите

Криминалците најчесто крадат пари што верниците ѝ ги оставаат како дар на црквата. Но често прибегнуваат и кон кражба на добра, како што се...