Ознака: кашкавал

Функционално неписмена колумна

Зјапам во списокот на дневни обврски. Не купувај млеко! Не купувај масло! Никако кашкавал! Ха, не ни мислев да купам кашкавал. Низ животов, честопати луѓе...

Никој не знае до кога ќе имаме млеко: Чувањето крави луксуз,...

Домашното производство се намалува, цените скокаат и никој не може да каже до кога ќе има. Неизвесни се и увозните цени на млекото и...

Рецепт за преживување

Токму првите луѓе на ММФ деновиве предупредија дека доколку не се сопре растечката инфлација, народот ќе излезе на улица. Тоа значи бран на големи...