Ознака: избор на судии

Судскиот совет одлучи да се стават во мирување постапките за избор...

Судскиот совет донесе заклучок постапките за утврдување на одговорност за претседател на суд или судија и постапките за избор на претседател на суд или...

При изборот на судии во Апелација, прескокнати беа повисоко рангираните кандитати,...

И покрај последниот извештај на Европската Комисија за стагнирање и назадување во правосудството, последниот избор на судии во Апелациониот суд во Скопје докажа дека...