Ознака: химрас

Естонија купува ракетни системи ХИМРАС за 200 милиони долари

Естонија, земја-членка на НАТО, која граничи со Русија, ќе ги зајакне своите одбранбени капацитети со купување на високотехнолошкиот американски ракетен систем ХИМРАС. Договорот, кој е...