Ознака: Габон

Армијата ги поништи изборите и ја презеде власта

Државен удар во Габон, земја во француската сфера на влијание Подготвил: Mарјан Велевски Група високи воени офицери во Габон во средата изутрина преку националната телевизија објавија...

Војската во Габон изврши воен удар, границите затворени, во Либервил се...

Група високи офицери на армијата на Габон денеска излегоа на националната телевизија, каде рекоа дека ја презеле власта откако изборното тело на земјата објави...

Изведен воен удар во Габон, поништени претседателските избори

Воени офицери се појавија на националната телевизија во Габон и соопштија дека ја презеле власта во земјата. Офицерите соопштија дека ги поништуваат резултатите од саботните...