Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25831)

Кусогледи проекции за долгорочни последици

Се покажа дека кусогледото проектирање големи проекти и индустриската зона Жабени, која требаше да ги прероди Битола и регионот, беа со далекосежни последици, кои...

Следува најбогатиот меч во светскиот фудбал

Финалето на плејофот за пласман во најсилната англиска лига се смета за најбогатиот меч во светскиот фудбал, откако победата вреди најмалку 170 милиони фунти,...

И европратениците го препознаа бугарскиот државно поттикнуван говор на омраза

Македонија и Бугарија уште пред неколку години потпишаа заеднички протокол со кој се предвидува идентификување и преземање мерки против каква било форма на говор...

Не оставајте ме сам

Денес, како што ми изгледа, Европската Унија е многу подалеку за нас од 2030 година, за која власта се напали како мало дете на...

Иднината на стратегискиот дијалог меѓу Македонија и САД

Воспоставувањето даночен договор и БИТ меѓу Македонија и Соединетите Американски Држави би можело да го подобри амбиентот погоден за економски раст и инвестиции, со...