Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25829)

Реал Мадрид со поен предност до нова титула

Во финалето во Каунас, Шпанците минимално со 79-78 го победија грчки Олимпијакос КОШАРКА – ЕВРОЛИГА, ФАЈНАЛФОР Реал Мадрид е новиот европски првак, откако во драматично финале...

Учесниците на „Ракатки 2023“ испратија зелени екопораки преку своите творби

Средбите со младите литерати и нивната љубовкон мајчиниот јазик се поттик и голема радост, како за членовите на одборот, така и за наставниците ментори,...

Критиката и човечкото достоинство

Во делото „Анали“, римскиот историчар Тацит како принцип на своето пишување, односно како метод на пренесување на фактите го постулира мотото „Sine ira et...

Македонија… случки од неопходен карактер

Зошто луѓето кога се во конфликт викаат гласно еден на друг иако се на растојание помало од еден метар? Како вовед... Затоа што срцата...