Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25780)

Уметникот е професионален нарушувач на баналноста, удобноста и на конвенциите

Матеј Вишњек, водечки романски драмски писател Како еден од најпроминентните романски и европски драмски автори, каде се изворите на инспирацијата за вашите пиеси? - Театарот го...

О неписменех: Кои сте бре вие?

(Манифест за нормална држава) Кои сте бре вие и од која дупка излеговте? Вие, неписмените а возгордеани (колку понеписмен, толку повеќе се цени!) способни само...

Политиката на Европа за Кина ќе ги обликува трансатлантските односи

Благодарение на своите инвестиции и пристапот до секое ниво на европските општества, Пекинг е подготвен значително да ја прошири својата улога во политиката на...