Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25779)

Аморфноста на меѓународноправните разговори, преговори и конечни договори

Секогаш кога меѓународната заедница има намера да затвори некој отворен проблем што може да ескалира наоѓа различни начини и приоди како да се решаваат...

Рејтинг

По многу години вложувања во себе, откажувања, прескокнување пречки, упорност, тежнеење кон височини..., накратко работа и на сопствениот рејтинг, сега веројатно следува и период...

Лам: Сакаме да организираме одличен заеднички настан

Во Германија секогаш се навраќаме на 2006 година и на тоа како Светското првенство нѐ зближи, истовремено обезбедувајќи можност да им посакаме добредојде на...

Цветни бомби за шарена планета

Цветни бомби се топчиња што се прават од глина, хумус и од разни семиња за цвеќе и други растенија... Тоа е техника што се...

Ѓорѓи од Лихнидос, Дра/х/ан во Америка…

Интересот за историските вистини и вредности, односно испитувањето на корените и традициите што го обликуваат личниот и колективниот идентитет во едно општество е една...

Предизвици во борбата против насилството врз жените и семејното насилство

Вклучувањето на должното внимание во постапувањето со жртвите и можноста за судска заштита во случај на непочитување на овој принцип се сигнал дека државата...