Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25770)

Една група луѓе не треба да земаат седативи и лекови за...

Медицински совет Истражувачите откриле дека употребата на бензодиазепини како помагало за спиење е зголемена во последните години во Пекинг. Во една студија објавена на 17 февруари...

Во Кина се пронајдени најстарите лизгалки направени од коски

Археолозите во Кина пронајдоа лизгалки направени од животински коски, стари 3.500 години. Иако слични лизгалки биле пронајдени порано во Европа, се чини дека овие...

Корејската кујна ѝ го зеде приматот на италијанската

Компанијата за авантуристички патувања „Бакет лист“, земајќи ги предвид пребарувањата и позитивните реакции на социјалните мрежи, ја претстави листата на најпопуларните светски кујни, а...

Семантичките пораки во творештвото на Петар Лубарда – подарок за „разурнатиот...

Осврт кон изложбата во МСУ Покрај многубројните претставници од културниот и општествениот живот на нашава република и од СФРЈ, еден од членовите на Иницијативниот одбор...

Коралите во Црвено Море му се спротивставуваат на глобалното...

Коралниот екосистем во Египет успева да избегне „белење“ предизвикано од зголемените температури на водата, поради многу стар феномен на природна селекција. Во водите на...

Се гради кружен тек на влезот во општината Илинден

Започна изградбата на кружен тек на влезот во општината Илинден. Како што информираат општинските власти, станува збор за нов кружен тек на важна крстосница,...

Кочанскиот ориз може да нѐ спаси од кризата со храна!

Наспроти релативно високите приноси и извозните потенцијали на овој познат македонски бренд, оризопроизводството во Македонија бележи намалување во споредба со златните времиња на кочанскиот...

Германија се спротивставува на брз крај за автомобилите какви што ги...

Владата во Берлин жестоко се спротивставува на законодавството на ЕУ за нулта емисија на ЦО2 со почеток од 2035 година, со цел да ја...

Како Бугарија „индиректно“ ја снабдувала Украина со оружје

Бугарско оружје во вредност од повеќе милијарди долари влегло во Украина преку други земји во изминатите две години. Украина и Бугарија немале меѓусебен директен...

Дополнителни обврски за скопјани со ознаката НМК на регистарските таблички

Корисниците на јавните паркиралишта ќе мораат да ги ажурираат податоците за користењето паркинг кај ЈП „Градски паркинг“, како последица на законските измени со кои...