Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25693)

Трагаме по актуелни текстови што ќе провоцираат

Васил Василев, директор на народниот театар „Иван Вазов“ од Софија Народниот театар „Иван Вазов“ е многу важен театар во вашиот регион. Можете ли да ни...

Заглавени во минатото

Во својот роман, Господинов го опишува минатото како „тиранин што тргнал да го освојува светот“, додавајќи дека „најопасно е кога сведочиме на идеолошка злоупотреба...

Дедо Мраз и ЕУ-проширувањето

Што добива Македонија ако го смени Уставот, без гаранции за натамошни уцени од Бугарија или, пак, блокади од Холандија, кога ЕУ-перспективата е мртва? Каква е...

За најчестите ментални проблеми на современиот свет

Со оглед на мојата професија, не треба да зачудува фактот што најмногу пишувам за страдањата што ги погодуваат емоциите, хармоничноста во животот и „душата“...

Како да се изведе удар од белата точка во пенал-серија на...

„Би-би-си“ и компанијата за спортска аналитика „Опта“ ги погледнаа бројките од секоја пенал-серија помеѓу 1982 и 2018 година на светските првенства, за тоа во...