Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25667)

Тренери од сенка

Експертите за високи перформанси имаат уникатно разбирање за својата област и се консултираат со својот компјутер пред да му шепнат доверливи информации на менаџерот....

Ракометното ЕП е уште едно во низата добиени доверби

Македонија досега била домаќин на повеќе големи натпреварувања, од шаховска олимпијада, светски и европски првенства во екипна конкуренција, но и организатор на повеќе значајни...

Вистината за „заедничката историја“: Карикатурата од 1903 година за Македонија од...

Карикатурата настанува непосредно пред завршувањето на Илинденското востание, а авторот или авторите на карикатурата биле добро запознаени со настаните во Македонија, како и со...

И волкот сит и овците на број

Од денешна перспектива, колку и да звучи чудно, споменатата карикатура како да им ја предвиде иднината на Македонија и на македонскиот народ. Дека авторот...

На Запад ништо ново

Секој октомври, на почетокот на првиот семестар, кога ги дочекувам новите студенти на предметот Политички систем, им поставувам неколку едноставни прашања. Дали следат вести?...

Здравствената солидарност е здравствена безбедност

За разлика од успешните глобални напори за искоренување на малите сипаници и на детската парализа, одговорот на ковид-19 и на мајмунските сипаници се карактеризира со вакцинален...