Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25666)

Пет најголеми заблуди за нега на косата

Нега и убавина Познатиот фризер Николас Валдорф ни открива што е вистина, а што заблуда кога станува збор за негата на косата. За да расте косата...

Трчав средноќ кај Унко да му одиграм сцена од „Диво месо“!

Благоја Чоревски, актер За да биде еден актер голем, освен неоспорниот талент, потребна е и континуирана работа на себе, а повеќе од очигледно е дека...

Сега клучот е во организирано штедење

Иако расположливите информации деновиве велат дека од увоз ќе се добие поевтина струја, сепак, за носителите на енергетската власт во земјата останува да инсистираат...

Кога институциите потфрлаат, јавноста го узурпира правото да им суди на...

Непочитувањето на принципот пресумција на невиност продолжува да урнисува човечки судбини Практиката на погазување на принципот на пресумција на невиност продолжува. Уште потрагично е што...

Донесување политичка 4К-резолуција

Премиерот Димитар Ковачевски завчера испрати покана до парламентарните политички партии за лидерска средба, на која ќе се разговара за европската иднина на земјава и...

Пловечкиот град, тврдина и брод го засени сплитското зајдисонце

Вкупната должина на носачот на авиони „УСС Џорџ Х.В. Буш“ е 333 метри и има зафатнина од над 100.000 тони. Неговата максимална брзина надминува...

Младите сѐ почесто стануваат жртви на сексуални интернет-предатори

Сè повеќе има истражувања, а и основани индикатори, што укажуваат дека социјалните мрежи имаат силно влијание врз менталното здравје на децата. Тие се квалификувани...

Привремени решенија што стануваат трајно проблематични

По дводецениска примена на „привремените решенија“ за унапредување на демократскиот развој (Бадентеровото мнозинство и „балансерот“), всушност, како да се чувствува веќе дека се измелезија...

Пет милијарди телефони ќе завршат во отпад во 2022 година

Оваа година, 5,3 милијарди неупотребливи мобилни телефони ќе бидат фрлени, според процените на Меѓународниот форум за отпадна електрична и електронска опрема (ВЕЕЕ) Меѓународниот форум за...

Младите луѓе „позагреани“ за флексибилна работа

Новите трендови на пазарот на трудот диктираат промени во работните места Младите луѓе покажуваат зголемен афинитет кон флексибилна работа, во однос на локацијата и работното...